13 juni 2020
10:00

Bollstanäs SK grön

Referat: IF Brommapojkarna 11 - Bollstanäs SK grön

Vi börjar matchen riktigt bra.....redan i första minuten vinner Win en nickduell och kommer före backen men avslutet går utanför. Direkt efter det har vi ett nytt fint anfall som avlutas med att Win spelar bollen bak till Acke som drar till med en yttersida....men den går utanför. I 5:e så lurar Deniz sin back med ett ”dubbel-ryck” och tar sig in i straffområdet och spelar in bollen till Ture men en back hinner emellan när han ska avsluta. Sedan kommer utdelningen....Ludde vinner en närkamp utanför straffområdet och bollen går till Win som drar till och bollen går in i målvaktens vänstra kryss. Snygg och rättvist gör vi 1-0. Sedan lyfter Bollstanäs upp spelet och har tre avslut inom loppet av två minuter. Därefter bjuder Bollstanäs oss på 2-0.....Ludde slår en fin boll mot Ture men deras back kommer emellan men hans rensning blir en perfekt lobb över sin egna målvakt.
Två minuter senare kommer nästa avslut....Albin tar ett avslut men skottet går mitt på målvakten. I 20:e är det VÄLDIGT nära 3-0.....vi har ett hårt skott i ribban och Ture är framme och sätter bollen i mål, men domaren anser att Ture var offside. I 24:e är det återigen nära 3-0.....Viktor slår en snabb frispark över deras målvakt och bollen går i ribban och snett ner, men domaren anser inte att bollen var inne. Strax därefter reducerar Bollstanäs när de slår in en retur på att bra skott. Nu är det helt plötsligt mycket Bollstanäs.....nytt avslut som Yusuf räddar och returen slår de i burgavlen. Minuten senare kapitulerar vi och de gör 2-2. I slutet drar Abbe på sig ett gult kort innan Bollstanäs på en hörna är nära att göra 2-3, men ställningen är 2-2 i paus.

I början på andra spelar Ture fram Ludde som kommer fri men målvakten gör en fin räddning och strax därefter skjuter Albin stenhårt men målvakten gör en grym fotparad. I 10:e kommer Bollstanäs på vår högerkant. Vi är lite passiva och deras spelare kan dra till utanför straffområdet......ett mycket fint skott som Yusuf inte har en chans på och 2-3 är ett faktum. Strax därefter kommer Bollstanäs igen och lite kalabalik uppstår framför vårat mål. Yusuf räddar första avslutet och på det andra får vi en fot emellan och bollen går till hörna. Mitt i halvleken gör först Bollstanäs 2-4. Yusuf räddar första avslutet men på returen är vi klart efter och de kan enkelt sätta bollen i tomt mål. Kort därefte drar Deniz på sig ett gult kort innan Win också gör det. I 25:e minuten kommer kanske matchens prestation. Viktor dribblar sig förbi minst tre motståndare och kommer ensam med målvakten. Då spelar han osjälviskt bollen till vänster och Lukas kan rulla bollen i mål......men återigen anser domaren att det var offside. Vi ger dock inte upp......tre minuter senare drar Win till och bollen touchar en motståndare och går över målvakten....men tyvärr i ribban och vi får hörna. Efter hörnan får Ture skottläge men avslutet går utanför. I 33:e får vi utdelning....Ludde pressar deras back längs förlängd mållinje och tvingar dem att spela bollen in i mitten och där kommer Albin och drar till en fin vänster som målvakten inte har en chans på. 3-4....och nu har vi häng. Vi kommer till ytterligare ett avslut genom Ludde innan Bollstanäs kontrar in 3-5 med två minuter kvar, vilket också blir slutresultatet.

Sett över hela matchen gör vi en bra insats. Vi borde nästan ha avgjort matchen de första 25 minutrarna, men så blev det inte. Bollstanäs äter sig in i matchen och det får man ge de cred för. Vi ger inte upp och det känns lite snopet att vi inte får med oss poäng idag....men det är små detaljer som gör att vi inte är på tårna vid vissa situationer och då blir vi straffade. Killarna får godkänt....med ett stort PLUS till Ture som var vår bästa spelare idag.

Ny frisksa tag imorgon mot Enskede.....så se till att äta, dricka och sova bra idag.